Статті

Чотири проекти стипендіатів Завтра.UA 2018 року отримають підтримку Фонду Віктора Пінчука

22-24 червня 2018 року Фонд Віктора Пінчука провів у Києві 11-й Щорічний молодіжний форум, на якому стипендіати програми «Завтра.UA» розробили 15 проектів, що спрямовані на вирішення проблем екологічного, адміністративного та соціального характеру.

За рішенням журі чотири найкращі проекти отримають консультаційну та фінансову підтримку Фонду Віктора Пінчука. Головними критеріями відбору стали рівень опрацювання проекту, актуальність тематики, комунікаційні здібності учасників команд, а також бажання зробити свій внесок у процес перетворення країни.

Перше місце посів проект «Watch & Vote», покликаний вирішити проблеми низького рівня зацікавленості та участі молоді (17-29 років) у виборах. Проект передбачає створення серії соціальних роликів на тему важливості вибору та підвищення суспільно-політичної відповідальності молодих людей. До команди, що розробила проект входять: Данило Герасимов, Катерина Романюк, Сергій Жидков, Ольга Чуб та Олена Костинюк.

Друге місце посів проект під назвою «СоПіЛка», що має на меті виховання толерантного ставлення суспільства до дітей з інвалідністю шляхом демонстрації їхніх творчих доробків у публічному просторі. Проект допоможе суспільству побачити та оцінити унікальність світосприйняття таких дітей. Членами команди є Юлія Брик, Наталія Лисовець, Іван Ремезовський, Єлизавета Рудик, Юлія Починок, Кароліна Пипка, Анна Марчук, Олена Зеленяк.

Третє місце розділили два проекти: «Тато може» та «Краса всередині. Доступна кожному».

Проект «Тато може» спрямований на підтримку татусів-одинаків. Учасники пропонують створити інформаційний ресурс із актуальною та доступною інформацією щодо самостійного догляду за дитиною; розробити навчальні матеріали для догляду за дитиною; організувати навчальні тренінги та консультації. Крім того, вони сформують та продаватимуть спеціальні набори речей з догляду за дитиною на тиждень «CareBox». Над проектом працювали: Віталій Плохушко, Наталія Поліщук, Андрій Сіткар, Дмитро Скорий, Ольга Фокаф, Дмитро Соколовський, Юлій Ярош та Тетяна Бендерська.

Проект «Краса всередині. Доступна кожному» має на меті надати можливість людям із низьким рівнем доходу скористатися послугами у сфері краси та догляду за собою. Проект об’єднуватиме клієнтів, які отримуватимуть послуги безкоштовно, та майстрів-початківців, яким необхідний практичний досвід. До команди, що розробила проект входять: Олександра Потриваєва, Романія Тищенко, Аліса Мінко, Поліна Кузіна, Юлія Вонсович.

Крім того, мережа академічних бізнес-інкубаторів YEP обрала дві команди, які отримають можливість презентувати свій проект в рамках програми YEP STARTER на STARTUP DAY в Естонії, ними стали «СоПіЛка» та «Par Par Car Ukraine».

«Par Par Car Ukraine» – проект, який пропонує створити єдиний електронний додаток для легкого відслідковування та бронювання паркувальних місць у всіх містах України. Над ним працювали Богдана Потятинник, Тетяна Селуянова, Олег Сидорук, Ірина Старенька, Олена Олійник, Анна Троць, Владислав Бандровський, Олександр Цяпа та Тетяна Сендецька.

За 12 років існування програми «Завтра.UA» її стипендіати розробили та реалізували понад 70 індивідуальних і 150 групових ініціатив. Детальніше про обрані проекти дивіться у відео.

11-й Щорічний молодіжний форум стипендіальних програм Завтра.UA та «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука об’єднав близько 400 стипендіатів, серед них 6 отримувачів грантів програми «Всесвітні студії», які навчатимуться на магістрів у найкращих університетах світу, та 100 нових переможців стипендіальної програми «Завтра.UA». У церемонії відкриття Форуму взяли участь: Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, засновник, підприємець та ініціатор Challenge Management Володимир Кличко, головний редактор газети «Дзеркало тижня» Юлія Мостова, всесвітньо відомий історик та письменник Ніл Фергюсон, бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук.

Завтра.UA – перша приватна загальнонаціональна програма в Україні, метою якої є виховання нового покоління українців з відмінною освітою та сильним почуттям громадянської відповідальності, які змінять країну. За дванадцять років з часу запуску програми у 2006 році, понад 2500 студентів стали частиною спільноти Завтра.UA.

Відбираючи найталановитіших студентів України, фонд надає їм фінансову підтримку для продовження освіти та для реалізації проектів соціального напрямку (на сьогоднішній день 70 індивідуальних і 150 групових ініціатив). Програма також є платформою для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією.

Стипендіати відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. До участі допускаються студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських вищих навчальних закладів. Головними критеріями відбору є високий рівень фахових знань, лідерські якості та комунікаційні здібності, а також бажання зробити свій внесок у процес перетворення країни.

Окремі стипендіати мають можливість спілкуватися з міжнародними лідерами та обмінюватися ідеями, беручи участь у зустрічах Ялтинської Європейської Стратегії та у Публічних лекціях за участі провідних представників бізнесу, політики та культури.

Докладніше про програму: zavtra.in.ua

 

Фонд Віктора Пінчука – це незалежна приватна міжнародна благодійна організація в Україні. Був створений 2006 року бізнесменом та філантропом Віктором Пінчуком з метою надання можливості новим поколінням змінити країну та світ. Для її реалізації Фонд розробляє проекти та розбудовує партнерства як в Україні, так і поза її межами. З 2006 року у трансформацію України Фондом було інвестовано понад 125 млн. доларів США.

Серед проектів Фонду Віктора Пінчука: всеукраїнська мережа центрів допомоги новонародженим «Колиски надії»; найбільша в Україні приватна стипендіальна програма «Завтра.UA»; стипендіальна програма із навчання закордоном для українських студентів «Всесвітні студії»; PinchukArtCentre – найдинамічніший арт-центр в Україні та східноєвропейському регіоні, що надає вільний доступ до сучасного мистецтва аби надихати молоде покоління мислити по-новому. Фонд підтримує міжнародну мережу YES (Ялтинська Європейська Стратегія) – провідний форум, де обговорюється європейське майбутнє України та світу.

Фонд підтримує краудфандингову платформу «Українська біржа благодійності», покликану сприяти розвитку благодійності в українському суспільстві. Він є членом Європейського центру фондів і Українського форуму грантодавців. Фонд співпрацює з Атлантичною радою, Інститутом Брукінгса, Інститутом глобальних змін Тоні Блера, Радою з міжнародних відносин, Фондом Amicus Europae та іншими неурядовими організаціями.

Офіційний сайт: pinchukfund.org

Прес-офіс Фонду Віктора Пінчука:

Е-mail: [email protected]

Офіс: +380 44 494 11 48

закрити