Статті

До концерту Пола МакКартні у Києві буде створена інтерактивна мапа України

Фонд Віктора Пінчука та українські фан-клуби «Бітлз» запустили на сайті «Бітлз в моєму житті» (www.beatlesinmylife.org.ua) проект «Інтерактивна мапа України», присвячений концерту сера Пола МакКартні Independence Concert, який відбудеться 14 червня на Майдані Незалежності в Києві.

У рамках проекту, кожен відвідувач сайту зможе залишити повідомлення усім мешканцям України та розмістити його разом із своїм фото та відео на електронній мапі країни. Для жителів України місце розміщення на карті залежатиме від умовного регіону, де живе автор повідомлення. Іноземці розміщуються на карті у випадковому порядку.

До початку концерту сера Пола МакКартні творці проекту розраховують заповнити інтерактивну мапу повідомленнями від людей зі всіх областей України. «Знайди ті слова, які будуть близькі та зрозумілі усім мешканцям України. Усім, кому важливі свобода, кохання та щастя. Усім, хто бажає жити у вільній та успішній країні, єдиній зі Сходу до Заходу та с Заходу до Сходу!» – говориться у зверненні до відвідувачів сайту.

Як повідомлялось, концерт Пола МакКартні на Майдані Незалежності у Києві відбудеться 14 червня. Підготовка до концерту вступила до завершальної стадії. Зі слів радника Фонду Віктора Пінчука Микити Потураєва, сер Пол особисто бере активну участь в розробці сценарію київського концерту.

У постановці задіяно більше двохсот найкращих британських спеціалістів з різних галузей. Глядачі, які будуть присутні на шоу, зможуть оцінити ряд звукотехнічних та постановних інновацій, нових світлових ефектів та інше. Звукова підсилююча апаратура та інше обладнання для цього шоу збирається по всьому світу, також на концерті будуть використані найсучасніші музичні технології.

Передбачається, що вага обладнання, задіяного для проведення концерту, перевищить 80 тон. Його доставлять в Київ на більш ніж 20 великовантажних автомобілях до 4 червня, коли почнеться монтаж сцени на Майдані. Пол Маккартні готує це шоу як абсолютно унікальну подію, – підкреслив Микита Потураєв – Це не частина світового турне, не просто звичайний виступ. Це буде його перший найбільший закордонний концерт майже після чотирьохрічної перерви. Нічого схожого ще не було не лише у нас в Україні, але й в усьому світі».

закрити