Статті

Стипендіати програми «Завтра.UA» провели перший освітній захід в рамках проекту «Мистецька Майстерня»

З 19 по 21 липня стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука провели перший освітній захід в рамках реалізації розробленого ними проекту «Мистецька Майстерня». Проект спрямований на популяризацію українського мистецтва серед дітей, для чого стипендіати проводять майстер класи з різних видів народного мистецтва, в школах та літніх таборах.

Захід відбувся в дитячому таборі «Дружба» міста Долина Івано-Франківської області. Протягом трьох днів стипендіати знайомили дітей віком від 8 до 13 років з українським народним мистецтвом, навчали старовинній техніці вишивання – зволіканню, виготовленню витинанок, традиційних писанок, ляльок-мотанок з сіна та листя кукурудзи, дерев’яних будиночків та прикрас.

Анна Гіроль, стипендіатка програми «Завтра.UA»: «Майстер-класи полягали не лише в безперервній роботі. Ми розповідали діткам легенди про походження тих чи інших видів мистецтва, традиції, пов’язані з ними».

Оксана Захаренко, стипендіатка програми «Завтра.UA»: «Три дні у таборі «Дружба» ще раз переконали мене, що традиційне українське мистецтво – це не щось давно забуте молоддю, нецікаве і витіснене сучасною масовою культурою. Воно відроджує у тобі відчуття зв’язку між поколіннями, спорідненості зі своїм народом, пращурами».

Проект «Мистецька майстерня» був розроблений та презентований стипендіатами в ході роботи 3-го Молодіжного форуму стипендіальної програми «Завтра.UA», що проходив з 17 по 20 травня 2010 року у Києві. Проект отримує організаційну та фінансову підтримку Фонду Віктора Пінчука.

закрити