Статті

Стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука провели серед дітей змагання з рухливих ігор в рамках проекту «Дворові ігри.UA»

Стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука провели змагання з рухливих ігор серед дітей від 5 до 15 років в рамкахрозробленого ними проекту «Дворові ігри.UA». Реалізовуючи проект волонтери ставили собі за мету відірвати дітей від комп’ютерів, відновити між ними живе спілкування та спонукнути до активного способу життя.

Захід відбувся наприкінці жовтня 2012 року в одному з дворів міста Полтава, зібравши разом близько сотні дітей. Серед конкурсів та ігор, які були проведені в рамках заходу: естафети «Веселі старти», змагання «Хто перший», конкурс дитячого малюнку на асфальті та турнір з футболу. Наприкінці заходу переможців змагань на згадку нагородили грамотами, медалями та кубками, а наймолодшим учасникам подарували солодкі призи.

Волонтери залишились задоволені підсумками заходу, адже навіть після завершення змагань діти не розходилися, продовжуючи самостійно грати на дворі у компанії нових друзів. Розробники проекту сподіваються, що стипендіати з інших регіонів України обов’язково підтримають ідею проекту та проведуть подібні заходи у своїх містах.

Вероніка Гринчишина,стипендіатка програми «Завтра.UA», ініціатор проекту:«Ми поставили собі за мету повернути серед дітей моду на культурні ігри на свіжому повітрі замість сидіння вдома за комп’ютерами. Вважаємо, що перша спроба проекту біла успішною і ми можемо віднести її до кола наших невеличких перемог. У майбутньому плануємо не зупинятись на досягнутому і сподіваємося, що стипендіати з усієї України підтримають проект «Дворові ігри.UA» та ініціюють проведення подібних заходів у своїх рідних містах».

Юлія Постіл, стипендіатка програми «Завтра.UA», волонтер проекту: «Думаю, що в рамках першої акції проекту «Дворові ігри.UA», нам вдалося закласти фундамент відродження в дітях прагнення грати в ігри на свіжому повітрі. Дуже приємно, що, незважаючи на похмурий та досить холодний день, бажаючих взяти участь в змаганнях та естафетах було важко перерахувати».

Проект «Дворові ігри.UA» був розроблений та презентований стипендіатами в ході роботи 5-го Молодіжного форуму стипендіальної програми «Завтра.UA». Незважаючи на те, що він став одним з п’яти ініціатив стипендіатів, які отримали організаційну та фінансову підтримку Фонду Віктора Пінчука, пілотну акцію проекту волонтери з успіхом реалізували самостійно. Наступні акції проекту будуть проведені вже за підтримки Фонду.

Фотозвіт реалізації акції розміщено на сайті стипендіальної програми «Завтра.UA» (zavtra.in.ua) в розділі «Фотогалерея».

закрити