Статті

Стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука проведуть благодійну акцію «Казка для дорослих» з нагоди дня Святого Миколая

18 грудня 2012 року стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука проведуть у Львівському геріатричному пансіонаті благодійну акцію «Казка для дорослих», присвячену дню Святого Миколая. Головна мета заходу – позбавити літніх мешканців закладу відчуття самотності та подарувати їм відчуття свята, а також привернути увагу громадськості до такої актуальної соціальної проблеми, як турбота про людей похилого віку.

В рамках візиту до геріатричного пансіонату волонтери привітають його мешканців зі святом, подарувавши їм солодощі та теплий одяг. Крім того, стипендіати разом із львівськими школярами виступлять перед ними з костюмованою виставою, колядками та щедрівками.

Юлія Коваль, куратор проекту, стипендіатка 2012 року програми «Завтра.UA»: «У «Маленькому принці» Антуан де Сент-Екзюпері писав: «…усі-бо дорослі колись були дітьми». У дорослому віці ми втрачаємо відчуття свята. Але уявіть, що відчувають мешканці будинку пристарілих у святкові дні. Здійснюючи цю благодійну акцію, ми бажаємо подарувати свято людям із пансіонату та донести до них відчуття того, що вони не самотні і про них пам’ятають. Важливо також привернути увагу громадян міста до гострої і актуальної проблеми турботи про людей літнього віку та мешканців геріатричного пансіонату зокрема. Кожен може долучитись і допомогти самотнім дідусям і бабусям разом з нами!»

Акція «Казка для дорослих» реалізується в рамках підтримки Фондом Віктора Пінчука соціальних ініціатив стипендіатів, а також за сприяння громадської організації «Самопоміч» та Спілки Української Молоді в Україні.

Волонтери проекту також будуть раді всім небайдужим, які матимуть бажання та змогу долучитися до реалізації акції. Дізнатись детальніше про те як допомогти самотнім літнім мешканцям геріатричного пансіонату можна звернувшись до куратора проекту Юлії Коваль за телефоном +380 93 824 76 92 або +380 98 713 83 28.

Більш детально про програму «Завтра.UA» – на сайті zavtra.in.ua або на офіційній сторінці у Facebook facebook.com/Zavtra.UA

закрити