Статті

Фонд Віктора Пінчука став глобальним партнером провідної освітньої онлайн-платформи Coursera

Фонд Віктора Пінчука став глобальним партнером Coursera – однієї з провідних платформ масової онлайн-освіти, яка у партнерстві з кращими світовими університетами та організаціями пропонує безкоштовні онлайн-курси для всіх бажаючих. Маючи довгострокову мету зробити всі наявні курси доступними для міжнародного користування, Coursera встановила партнерство з кращими організаціями восьми країн світу для перекладу лекційних курсів з різноманітних дисциплін, щоб забезпечити до них доступ будь-кому, безкоштовно.

В рамках цього партнерства кожен з глобальних партнерів зобов’язався перекласти вибрані курси на мови тих країн, де Coursera, за статистичними даними освітньої платформи, користується найбільшим попитом: російську, португальську, турецьку, японську, українську, казахську, арабську. Такий крок допоможе Coursera зробити неймовірний прорив у справі забезпечення доступності високоякісної освіти для будь-якої людини будь-де у світі – якою б мовою вона не говорила. Очікується, що більшість перекладених курсів з’являться на Coursera до осені 2013 року.

Дафна Коллер, співзасновниця освітньої онлайн-платформи Coursera: «Організації, які підтримують та надають перекладацькі послуги для наших безкоштовних курсів, насправді допомагають зробити навчальні матеріали Coursera доступнішими для мільйонів людей у всьому світі, які готові скористатися нашими ресурсами, але не сповна володіють англійською мовою. Той потенціал, з яким ми можемо вплинути на освітній процес у глобальному масштабі, неймовірно збільшується завдяки нашій спроможності долати мовні бар’єри».

Ендрю Нг, співзасновник освітньої онлайн-платформи Coursera: «Велика кількість наших студентів вже користуються перевагами субтитрів, створеними самими користувачами для наших лекційних курсів. Ми вважаємо, що переклад надзвичайно полегшить навчальний процес для неангломовних студентів. Пропонуючи курси різними мовами, ми сподіваємося суттєво посприяти отриманню високоякісної освіти тим студентам, які найбільше цього потребують».

Крім Фонду Віктора Пінчука – українського глобального партнера Coursera – також до справи приєднались провідні перекладацькі агенції, філантропічні організації, оператори мобільного зв’язку, некомерційні структури, корпорації та університети інших країн. Серед них: Bo?aziçi Üniversitesi, Digital October, Es Corporation, Kcell,
Koc University, Lemann Foundation, Meedan, New Thinking, Taghreedat. А також Transifex – платформа на якій будуть розміщені всі матеріали, що перекладаються. Це дозволить всім партнерським організаціям та особам безперешкодно долучатися до роботи над перекладом з будь-якої географічної точки.

Фонд Віктора Пінчука вважає онлайн-освіту потужним інструментом, що збільшує і розширює можливості, особливо для молодого покоління. Відповідно до задекларованої місії – надати новим поколінням можливість стати творцями майбутніх змін – Фонд співпрацюватиме з вибраними освітніми онлайн-платформами.

У січні 2013 року, в рамках щорічних заходів з нагоди Всесвітнього економічного форуму у Давосі, Фонд Віктора Пінчука присвятив онлайн-освіті свій
6-й Круглий стіл з питань благодійності. Дафна Коллер, співзасновниця і співголова освітньої онлайн-платформи Coursera, стала однією з ключових учасниць панельної дискусії, до участі в якій також долучилися інші видатні спікери, а саме:
Томас Фрідман, Білл Гейтс, Рафаель Райф, Ларрі Саммерс, Себастьян Трун,
Пітер Тіль, Джиммі Вейлз та Мухаммад Юнус.

Відео з 6-го Круглого столу з питань благодійності «RevolutiOnline.edu – онлайн-освіта змінює світ» доступне на YouTube каналі Фонду Віктора Пінчука за посиланням: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=25PG4qTRU4g

закрити