Статті

В Києві відбулась зустріч активу спільноти стипендіатів програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука

В суботу, 30 листопада, в Києві відбулась зустріч активу спільноти стипендіатів програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. Захід, місцем проведення якого стала НУ «Києво-Могилянська академія», зібрала разом понад 100 учасників програми зі всієї України.    

Головною метою зустрічі стало обговорення ідей щодо подальшого розвитку спільноти та шляхів встановлення ефективної комунікації між її учасниками, як платформи що покликана об’єднати всіх стипендіатів та стати для них майданчиком для обміну досвідом та встановлення дружніх і професійних зв’язків. 

Світлана Гриценко, керівник з розвитку стипендіальної програми та спільноти «Завтра.UA»: «Організаторами з’їзду активу виступили самі стипендіати і вони успішно провели цей захід. Всі напрямки та питання, які обговорювалися, в більшій мірі були пов’язані з розвитком спільноти у майбутньому. І це дуже добре, що серед стипендіатів є розуміння важливості та необхідності обговорення цієї теми. Як завжди, вразила дружня атмосфера, яка наповнена бажанням робити спільні кроки, розробляти та реалізовувати спільні проекти, створювати організації, що об’єднують стипендіатів і т.д. Найголовніше тепер доопрацювати плани, що були задекларовані та попередньо підготовлені на з’їзді, та ввести їх успішно в дію. Впевнена, що стипендіатам це вдасться і вони успішно будуть йти пліч о пліч у майбутньому!»

Зустріч розпочалась з презентації проектів, які стипендіати вже успішно впроваджують у життя в своїх містах. Далі учасники розділились на групи відповідно до їх спеціалізації та інтересів обговорили питання щодо шляху розвитку спільноти «Завтра.UA» та безпосереднього залучення її активу до функціонування програми. Крім того, молодь мала можливість самостійно визначити найцікавіші та найактуальніші теми та ідеї для проектів, на яких фокусуватиметься діяльність учасників програми.

В роботі та обговореннях стипендіатам допомагали: в.о. директора «Української біржі благодійності» Ірина Гуцал, координатор української мережі енергетичних інновацій Greencubator, співорганізатор TEDxKyiv Роман Зінченко, експерт із екологічних питань міжнародного проекту Канада-Україна: «Регіональне врядування та розвиток» Віктор Карамушка, заступник директора МБФ «Відродження» Інна Підлуська, а також представники Фонду Віктора Пінчука та програми «Завтра.UA». Крім того, з мотивуючою промовою перед молоддю виступив Президент Київської школи економіки  Павло Шеремета.

Окрім обговорення важливих питань та дискусій, захід став чудовою нагодою для стипендіатів зустрітися з друзями і однодумцями та обмінятись новинами.

Більш детально про програму «Завтра.UA» – на сайті zavtra.in.ua або на офіційній сторінці у Facebook facebook.com/Zavtra.UA

закрити