Статті

Стипендіати презентували програму «Завтра.UA» та власні проекти на фестивалі «Interpipe TechFest»

16-17 вересня 2017 року стипендіати презентували програму «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука та власні проекти на фестивалі «Interpipe TechFest», що відбувся в Дніпрі. Interpipe TechFest – це майданчик популяризації інженерії, точних природничих наук та сучасних технологій, який поєднує в собі виставку українських інновацій, стартапи, бізнес інкубатори, популярну науку та видовищні експерименти.

21844074_1508563645877144_1080961793_o.jpg

Цього року стипендіати програми «Завтра.UA» презентували 5 проектів. Антон Головаченко представив унікальний роботизований екзоскелет UniExo, який дає можливість людям з особливими потребами повноцінно пересуватися без сторонньої допомоги. Пристрій можна застосовувати як для реабілітації після переломів, так і для реабілітації паралізованої людини. На сьогодні створено три прототипи екзоскелета. Проект переміг у престижному конкурсі Silicon Valley Robotics, а також був раніше представлений на ряді міжнародних виставок: Pioneers Festival (Австрія); UAE Innovation Week (ОАЕ); Israel-Ukrainian forum entrepreneurs (Ізраїль); Robot launch global competition (США); SEED Entrepreneurship Summit Pitch Competition (Франція); CUBE Tech Fair (Німеччина).

Дарина Дікунова представила два проекти. OrthoPrint, який передбачає створення індивідуальних високоадаптивних ортопедичних устілок за допомогою 3D-принтера, плантосканера та унікального програмного забезпечення. Розроблена технологія дозволяє досягти 100% ефекту для кожної окремої стопи, запобігти розвитку деформацій стопи у дітей та регресувати розвиток їх у дорослих. Vena System – це автоматизована система моніторингу стану пацієнтів з кардіо-васкулярними захворюваннями для лікаря-кардіолога.

Проект Андрія Маранова ARANED – програмне забезпечення для вивчення анатомії з використанням технологій augmented reality. Технологія дозволяє сканувати реальні кістки, щоб потім роздруковувати їх муляжі на 3D-принтері. Навівши смартфтон на надруковані муляжі можна вивчати судини, нерви та анатомічні утворення. Програма дозволяє моделювати патологічні стани і оперативні втручання. Пілотний проект був представлений на Seed forum New York, Seed forum San Francisko, Slash Helsinki, Pioneers Festival Vienna.

Проект Євгена Мележика «Наукова соцмережа www.Science-Community.org» об’єднує понад 40 000 вчених з України, Росії, Білорусії, Казахстану та інших країн. Проект надає сервіси для моніторингу грантів, конференцій, наукових вакансій, журналів, а також можливості для пошуку партнерів для наукових досліджень.

Крім того, стипендіати Валерія Лавренко та Євгеній Мележик провели презентацію програми «Завтра.UA», яку відвідали біля 100 учасників фестивалю. Прийом заявок на участь у цьогорічному конкурсі програми «Завтра.UA» розпочнеться 17 жовтня 2017 року.  

закрити