Статті

Стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктор Пінчука провели в Харкові вже другий показ фільму «Дитина з Місяця»

Стипендіати «Завтра.UA» Фонду Віктор Пінчука провели в Харкові вже другий показ фільму «Дитина з Місяця» в рамках однойменного соціального проекту стипендіатів, який було започатковано ще у 2010 році. Мета проекту – привернути увагу до проблем, з людей з фізичними вадами, налагодити контакти між студентами, громадськими організаціями та активістами, які займаються цією проблемою, а також включити людей-інвалідів в повноцінне соціальне життя.

Переглянути стрічку в Харкові прийшли понад тридцять студентів з різних ВНЗ міста, яким, після її перегляду, було запропоновано долучитися до її обговорення. Сюжет фільму та історія головного героя не залишили глядачів байдужими, тому дискусія видалась дуже жвавою та активною. Окрім стрічки учасники також обговорили проблеми дотримання прав людей з обмеженими можливостями у сучасному суспільстві та, зокрема, в Україні.

Студенти поділились власними враженням після перегляду фільму:

Райська Анна, студентка: «Я, насправді, вражена, що ця історія заснована на реальних подіях. Це дійсно та історія, яку варто розказувати. Щоб надихати людей і вчити їх не драматизувати щоденні події, завжди вірити в те, що ти робиш, боротися до кінця».

Юлія Лісіченко, студентка: «Після перегляду фільму «Дитина з Місяця» я переконалася в силі і важливості для кожної людини материнської любові. Для себе я ще раз підтвердила основне правило – ніколи не здаватися і йти за своїми мріями, щоб не трапилося, хто б не був поруч. Вірити в себе, цінувати близьких і рідних, адже окрім них нікого дорожче в нас немає!»

Сенченко Катерина, студентка: «Фільм, на мій погляд життєстверджуючий! Дуже зворушливий і змушує задуматися про те, наскільки важлива віра в себе, наскільки цінні для нас наші близькі та рідні люди».

Юрій Яцина, стипендіат програми «Завтра.UA»:«Я беру участь у цьому проекті вже другий рік поспіль. І знову був вражений цією історією та відкрив цей фільм для себе по новому, з іншого боку. Це неймовірна стрічка!»

Про проект «Дитина з Місяця»

Проект «Дитина з Місяця» був розроблений студентами 10-ти українських університетів на 3-му Молодіжному Форумі Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука, що проходив під Києвом з 17 по 20 травня 2010 року.

Наразі проект вже реалізовано у вищих навчальних закладах Києва, Сєверодонецька, Луганська, Ужгорода, Острога, Хмельницького, Запоріжжя, Сімферополя та Львова. Також в цих містах, окрім показу фільму, було здійснено первинний збір інформації стосовно проблем інвалідів в Україні, зокрема, доступності освіти та наявності рівних умов для їхнього індивідуального розвитку.

«Дитина з Місяця» – фільм італійського режисера Джанфранко Альбано, що розповідає реальну історію видатного фізика Фульвіо Фрізоне, що й до тепер живе у Сицилії та працює в університеті, названому на його честь. Стрічка неодноразово стала призером престижних міжнародних телевізійних фестивалів, здобувши у 2007 році призи «Юнеско-Амаде» у Монте-Карло, «Золота Магнолія» в Шанхаї та приз «Золота Олива» за кращий художній фільм у м. Бар, Чорногорія.

закрити