YOU Camp

На літньому таборі «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity» обрано чотири проекти студентів, що отримають підтримку Фонду Віктора Пінчука та Global Office

1-5 серпня 2017 року стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука у партнерстві з громадською організацією Global Office провели перший літній табір «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity». 100 учасників – 50 студентів з тимчасово переміщених ВНЗ із окупованих територій Сходу України та 50 з університетів інших регіонів – разом розробили 13 соціальних проектів з метою покращення та об’єднання країни.

За рішенням журі чотири найкращі проекти отримають фінансування від Фонду Віктора Пінчука та менторську підтримку від громадської організації Global Office. До складу журі, що обрало переможців, увійшли: Світлана Гриценко – координатор освітніх проектів Фонду Віктора Пінчука, Світлана Колодій – координатор програми GoEast в організації Global Office, Роман Пінчук – заступник директора інвестиційно-консалтингової групи EastOne та Ольга Кудіна – спеціаліст по корпоративній та соціальній відповідальності компанії Coca-Cola.

Перше місце посів проект «GetEQ», що покликаний вирішити проблему дефіциту наукового обладнання, доступу до нього та до інформації щодо його наявності серед дослідників України. Учасники пропонують створити онлайн-платформу із базою даних обладнання та дослідницьких послуг для науковців. Проект має на меті заохотити до участі університети та збільшити кількість досліджень і наукових публікацій. До команди, що розробила проект входять: Катерина Андрич, Костянтин Бичков, Марина Запорожець, Костянтин Коверга, Наталія-Марія Кураш, Артем Осмоловський, Дмитро Рябко, Ольга Чернова та Дар’я Шевцова.

Друге місце отримав проект під назвою «#Правда_можеш», який пропонує провести серію освітніх заходів для студентів з метою підвищення обізнаності про їхні права. Проект прагне привернути увагу громадськості до порушення прав студентства, а також поширити інформацію про законодавчі інструменти контролю бюджету та діяльності адміністрації ВНЗ. Кампанія передбачає створення інфографіки, конкурс відеоробіт, розробку і поширення посібників правових лайфхаків. Членами команди є Дмитро Браславський, Марія Калмикова, Михайло Панов, Станіслав Рубцов, Вікторія Сісецька та Альона Юрченко.

Третє місце розділили між собою проекти «ART станция» та «Discover Another Realities».

«ART станция» передбачає створення психосоціальних центрів реабілітації для дітей, які проживають у прифронтових зонах. Пілотний проект буде реалізовано у Станиці Луганскій. Відсутність культурних центрів та платформ для комунікацій та загальний депресивний стан населення призводять до зниження показників соціалізації дітей, розвитку негативних фонових явищ та обмежує доступ до культурно-духовного розвитку. Тому проект пропонує створити центри, які нададуть дітям доступ до психологічної реабілітації засобами арт-терапії та забезпечить їх комплексною психосоціальною підтримкою. До складу команди розробників увійшли: Гліб Волоський, Олександр Воронін, Сергій Горовенко, Марина Мартиненко, Іван Невзоров, Юлія Пархоменко, Сніжана Порохня, Олена Торопкіна та Владислав Школьніков.

Проект «Discover Another Realities» пропонує створити платформу, де українці зможуть ділитись з представниками міжнародної спільноти своїм унікальним досвідом розв’язання соціальних конфліктів, які є наслідком інформаційної війни та пропаганди, а також досвідом вирішення проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщенні особи, зокрема студенти та адміністрації переміщених ВНЗ. Над проектом працювали Вадим Єремійчук, Ельмар Ібадов, Антон Кольвах, Діана Кулібаба, Тетяна Кучер, Оксана Радзіховська та Яна Слободянюк.

YOU Camp є продовженням успішної співпраці Фонду Віктора Пінчука з Global Office. Перший досвід співпраці Фонду та Global Office відбувся на 10-му Молодіжному форумі стипендіальних програм Фонду Віктора Пінчука у червні 2017 року, за результатами якого переможці програми «Завтра.UA» розробили проекти, направлені на вирішення проблем мешканців міст Східної України. 

закрити