Статті

Програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчук підтримала міжнародний дитячий проект «International Village»

З 22 по 29 липня 2017 року за підтримки Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука у Карпатах відбувся перший міжнародний дитячий проект International Village. Захід був ініційований та проведений молодіжною організацією «Молодіжна ініціатива міст», учасниками якої є стипендіати програми «Завтра.UA». Ко-організаторами стали Action-West-Ost та Olsztyńskie stowarzyszenie mniejszości niemieckiej w Olsztynie.

Метою проекту є побудова міжкультурного діалогу між молоддю ЄС та України, підтримка дітей-переселенців України та інтеграція їх у європейську молодіжну спільноту, зміна стереотипів щодо ситуації в країні, створення простору для вивчення різних мов та розвитку європейських цінностей.

У проекті взяли участь 16 молодіжних лідерів Європи та 44 дитини з України, Німеччини, Казахстану, Польщі та Молдови, серед яких діти-переселенці зі Сходу України, Криму та діти військових.

В рамках проекту учасники ознайомилися з українською культурою та побудували справжнє міжнародне село «MOTAIKA». Діти з різних країн працювали над спільною метою – розвитком села, створенням справжньої спільноти, громадянського суспільства.

закрити